Dit moderne kleine appartement van 44m2 is leuk en praktisch ingericht met een aantal slimme keuzes


Ook als je een klein appartement hebt met weinig woonoppervlakte, kan je er iets heel tofs van maken. Dit kleine appartement is daar een perfect voorbeeld van, waar de ontwerpers van XS Studio for compact design gekozen hebben voor een aantal hele slimme oplossingen!

In de bruisende stad Tel Aviv, in een prachtig bewaard gebleven gebouw uit 1931, vinden we een modern en stijlvol appartement van slechts 44m2. Dit appartement, ontworpen door XS Studio for compact design, is een perfecte illustratie van hoe beperkte ruimte geen beperking hoeft te zijn voor stijl en functionaliteit. Het appartement, gelegen in een gebouw met een hoog plafond, biedt een gevoel van ruimtelijkheid dat je niet zou verwachten bij een dergelijke bescheiden woonoppervlakte. Ontwerpers Dov Hershkowitz en Bar-Orian hebben met slimme keuzes en innovatieve oplossingen een praktisch en uitnodigend huis gecreëerd voor een stel succesvolle carrièremannen en hun hond.

Bekijk ook: Kleine woonkamer inrichten? 18x Tips!

ideeen inrichting klein appartement

Keukeneiland met bartafel

De moderne keuken is compact maar efficiënt ingericht, perfect afgestemd op de levensstijl van de bewoners die niet vaak koken maar wel graag gasten ontvangen. Er is goed gebruik gemaakt van het hoge plafond met keukenkasten die tot aan het plafond lopen. Dankzij een geïntegreerde ladder, kan je eenvoudig bij de hoogste kasten.

Een andere slimme oplossing voor de beperkte ruimte in de keuken en woonkamer, is het verschuifbare houten tafelblad, waarmee je extra zit- en werkruimte kunt creëren wanneer dat nodig is. In een klein appartement is het sowieso een goed idee om een bartafel te nemen in plaats van een volwaardige eettafel, omdat het ruimtebesparend is. Maatwerk oplossing is niet perse nodig, zoals de ontwerpers dat hier hebben gedaan. Voor dezelfde look en feel kunnen bartafels met stalen onderstel hetzelfde resultaat bieden.

kleine keuken bartafel keukeneiland uitschuifbaar tafelblad

Multifunctionele kastenwand op maat

Een opvallende keuze in dit appartement is het gebruik van zwart fineer voor een grote houten kast die de openbare ruimte domineert. Deze multifunctionele kastenwand, die verschillende functies herbergt zoals de TV meubel, audiosysteem én in de ombouw van de airco, creëert een strakke en georganiseerde uitstraling. Daarnaast biedt de kast ruimte voor boeken, decoraties, en een televisie, waardoor de woonkamer altijd opgeruimd en netjes oogt. De zwarte kleur geeft de ruimte een moderne en chique uitstraling zonder het te verzwaren, dankzij het strategische gebruik van verlichting en spiegelende oppervlakken.

klein appartement multifunctionele kastenwand

Multifunctionele meubels

In een kleine ruimte telt elke vierkante meter, en dit appartement maakt optimaal gebruik van multifunctionele meubels. Een van de blikvangers in dit appartement is de zogenaamde ‘Pole Dancer’, een draaibare kast op de grens tussen de open hal en de leefruimte. Dit lichte en luchtige element, gemaakt van staalgaas en spiegel, is een garderobekast dat ruimte biedt voor jassen, sleutels en post aan de ene kant, en een spiegel aan de andere kant. Het beweegt soepel op een pivot, waardoor het dynamiek en flexibiliteit toevoegt aan de ruimte zonder deze te blokkeren.

klein appartement draaibare garderobekast kleine hal

Badkamer met lichtinval

De badkamer, gelegen bij de ingang, maakt gebruik van een groot cirkelvormig raam met matglas om natuurlijk licht binnen te laten. Dit raam sluit aan bij de unieke esthetiek van het roterende meubilair en zorgt ervoor dat de badkamer helder en uitnodigend aanvoelt. Bovendien zijn de wasmachine en droger handig onder de wastafel geplaatst, waardoor kostbare keukenruimte wordt bespaard.

wasmachine en droger onder wastafel kleine badkamer

Een knusse en flexibele slaapkamer

De enige slaapkamer in dit appartement bevindt zich in de Mamad (veilige kamer) en is ongeveer 10m2 groot. Ondanks de beperkte ruimte hebben de ontwerpers een gezellige en functionele slaapkamer gecreëerd met voldoende opbergruimte. Een meubelstuk dat zich om het bed heen wikkelt, biedt niet alleen opslagruimte voor kleding, maar ook voor andere huishoudelijke items. Deze flexibele oplossing zorgt ervoor dat de slaapkamer knus aanvoelt zonder de gemeenschappelijke ruimte van het appartement aan te tasten.

maatkasten kleine slaapkamer

Dit appartement van 44m2 in Tel Aviv is een inspirerend voorbeeld van hoe slim ontwerp en multifunctionele meubels een kleine ruimte kunnen transformeren tot een stijlvol en praktisch thuis. De ontwerpers van XS Studio for compact design hebben met hun innovatieve benadering laten zien dat je zelfs met een beperkte woonoppervlakte groots kunt wonen.

Fotografie: Amit Gosher

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate