Een huiskamer hotel chic inrichten doe je zo!


Wil jij je huiskamer een make-over geven en houd je van een luxe, ontspannen en comfortabele sfeer, glanzende stoffen en grote meubelen? Dan is de hotel chic woonkamer helemaal voor jou! De hotel chique interieurstijl is helemaal niet moeilijk toe te passen in de woonkamer. Je kunt zelfs een deel van het huidige interieur houden als je liever niet alles wegdoet. Met dit stappenplan richt je slim en eenvoudig een hotel chique huiskamer in.

Lees ook: Een hotel chique slaapkamer inrichten

Wat is hotel chic?

Hotel chic draait om het creëren van een ambiance die doet denken aan een verblijf in een luxueus hotel. Het is geen specifieke stijl, maar eerder een beleving die wordt gekenmerkt door een harmonieus geheel waarin alle elementen naadloos op elkaar aansluiten. Denk aan rijke, hoogwaardige stoffen, een uitnodigende en warme sfeer, subtiele accenten van goud en zilver, en een palet van donkere, diepe kleuren. Het comfort en de elegantie die je ervaart in een eersteklas hotelkamer worden tot in detail nagestreefd, waardoor een gevoel van pure luxe en verfijning ontstaat.

Stap 1: kies de juiste kleur

Je huiskamer inrichten in de hotel chique woonstijl begint met het kiezen van kleuren. Witte muren en een geel vloerkleedje zie je niet snel in een hotel chique woonkamer. Het gaat juist om donkere, warme kleuren. Bordeauxrood, koningsblauw, diepbruin; deze tinten doen het goed in de woonkamer. Kies voor koper- en goudkleurige accessoires voor kleuraccenten. Ook natuursteen zoals marmer doet het goed als kleuraccent, net zoals crème en okergeel. Bovendien zorgen deze accenten er voor dat het interieur niet te donker wordt.

hotel chic woonkamer kleuren

Stap 2: kies voor aaibare stoffen

Hotel chic is comfort. Je kiest dus voor luxe, warme en aaibare stoffen. Velours gordijnen doen het heel goed in de woonkamer; ze geven met hun glanzende stof een extra elegante uitstraling en zijn bovendien verkrijgbaar in een verduisterende variant, waarmee je het ’s avonds extra knus en comfortabel maakt in de woonkamer. Een zachte sprei of plaid over de bank waar je in de avond lekker onder kruipt kan ook prima, net zoals een (imitatie) schapenvachtje op de vloer of over een stoel, en zachte kussentjes op de bank.

hotel chic woonkamer stoffen materialen

Stap 3: prikkel alle zintuigen

Naast glanzende stoffen, in het oog springende kleuraccenten en aaibare stoffen prikkel je ook de andere zintuigen. Met geurstokjes, een aroma brandertje, geurkaarsen of een boeket verse bloemen voor het verspreiden van een subtiele geur bijvoorbeeld. En met zachte muziek of natuurgeluiden uit door de woonkamer geplaatste boxen, of een fonteintje dat zachtjes klatert. In een hotel chic interieur worden alle zintuigen geprikkeld.

hotel chic woonkamer zintuigen prikkelen

Stap 4: zorg voor harmonie

In een hotelkamer is alles perfect op elkaar afgestemd, van de kleuren tot de sprei over het bed en een kunstwerk aan de muur. In een woonkamer kan dat soms wat lastiger zijn, zeker als de ruimte verschillende functies heeft of als er een groter gezin in een huis woont. Zoek in dat geval zo veel mogelijk naar balans in kleuren en materialen, of kies voor een specifieke interieurstijl waarop je hotel chic toepast en die ook doorvoert in de rest van de woning.

Harmonie betekent ook: rust. Houd de inrichting dus rustig. Kies liever voor één of twee grotere accessoires dan een plank vol kleine beeldjes. Zet een paar kaarsen op één plateautje op tafel in plaats van ze te verspreiden door de ruimte. Kies liever voor één schilderij of ander kunstwerk aan de muur dan een muur vol te hangen met veel verschillende lijstjes.

hotel chic woonkamer harmonie

Stap 5: kies de juiste meubelen

Bij hotel chic draait het om het kiezen van meubelstukken die zowel indrukwekkend als comfortabel zijn. Denk aan een royale, leren bank die uitnodigt om te ontspannen, een vintage salontafel met een elegant marmeren blad, of een mahoniehouten stoel bekleed met zacht velours en voorzien van sierlijk gekrulde armleuningen. Het draait om het combineren van grote, luxueuze en stijlvolle stukken die elkaar aanvullen en de ruimte een verfijnde, maar uitnodigende uitstraling geven. Alles mag, zolang het bijdraagt aan de sfeer van luxe en comfort.

hotel chic woonkamer meubelen

Stap 6: extravagant mag

In een hotel chique huiskamer zijn ‘groot’ en ‘opvallend’ sleutelwoorden. Een grote spiegel met een gouden lijst aan de muur, een zilverkleurige vaas met (droog)bloemen, een pied-de-stalle met een grote varen in een brocante pot. Of wat dacht je van een kunstwerk op het dressoir, of een staande lamp op een messing voet en met een lampenkap met goudkleurige tresjes. In een hotel chique woonkamer kun je het bescheiden houden, maar mag je helemaal losgaan op extravagante accessoires.

extravagant hotel chic woonkamer

Vragen

We hopen dat je aan de slag kunt gaan om jouw woonkamer die luxe hotel chique sfeer te geven. Heb je verder nog vragen? Laat gerust een reactie achter, of stuur ons je vraag via ons contactformulier.

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate