Dit mooie klein appartement van slechts 36 m² is tot in de kleinste details uitgedacht


Hoe creëer je een stijlvol en knus interieur in een appartement van slechts 36 m²? Bekijk dit prachtige gerenoveerde appartement dat tot in de kleinste details is ontworpen voor maximale ruimte en comfort!

Dit charmante appartement van 36 m², oorspronkelijk gebouwd in 1880, is in 2023 volledig gerenoveerd tot een modern en knus thuis. De renovatie heeft een exclusieve sfeer gecreëerd waarbij elke centimeter zorgvuldig is ontworpen. Ondanks de beperkte ruimte voelt het appartement licht en ruim aan, mede dankzij de overvloed aan natuurlijk licht dat door de dakramen naar binnen stroomt. De combinatie van lichtgrijze muren en een warme houten visgraat vloer zorgt voor een harmonieuze balans tussen modern design en een gezellige uitstraling.

Bekijk ookKleine woonkamer inrichten? 18x Tips!

lange moderne open keuken grijs hout

Een moderne en uitnodigende keuken

Bij binnenkomst in het appartement word je meteen verwelkomd door de ruime en moderne keuken, die over de hele lengte van de muur is geplaatst. De keuken, met strakke lichtgrijze onderkasten en bovenkasten van geribt eikenhout, vormt een prachtig samenspel van texturen en kleuren. De subtiele rib afwerking loopt door rondom de inbouw afzuigkap en voegt een speels accent toe. Het beige natuurstenen werkblad en de chromen kraan geven de keuken een luxe en tijdloze uitstraling.

moderne grijze keuken houten wandkast moderne keuken twee kleuren grijs hout

Naast de keuken vind je de eethoek, waar een ronde houten eettafel de centrale plek inneemt. De cognac lederen Seris 7 stoelen voegen warmte toe aan het interieur en contrasteren prachtig met de lichtgrijze muren. De Astep 2065 hanglamp boven de tafel en de stijlvolle galerie van ingelijste kunstwerken zorgen voor een sfeervolle en persoonlijke touch in deze ruimte.

ronde eethoek naast keuken

Knusse zithoek met stijlvolle accenten

De woonkamer mag dan klein zijn, maar het voelt ruim en uitnodigend dankzij slimme inrichting en de twee dakkapellen die extra licht binnenlaten. Een lichte linnen bank vormt het hart van de zithoek, aangekleed met kussens in gedempte tinten als grijs en beige. Het grote lichtgrijze velvet vloerkleed zorgt voor een zachte en luxe basis, terwijl een houten lounge chair met cane webbing en een chique salontafel op wielen de ruimte compleet maken.

knusse zithoek leuke decoratie meubels

Langs de muren vind je ingelijste illustratieposters en de iconische Flos 265 wandlamp, die zorgen voor een moderne en kunstzinnige sfeer. Aan de lange muur onder de schuine wand is een op maat gemaakte lichteiken wandplank geplaatst, die doorloopt tot aan de eethoek. Hierop staan zorgvuldig gekozen decoratieve items zoals vazen, kaarsen en boeken, waardoor de ruimte zowel praktisch als stijlvol is ingericht.

eethoek naast woonkamer

Minimalistische slaapkamer met warme accenten

Hoewel de slaapkamer klein is, biedt deze toch een oase van rust en comfort. Door het plaatsen van een niet-dragende muur met een deur is er een aparte slaapruimte gecreëerd. De grijze muren en houten visgraat vloer zetten de minimalistische toon, maar de aardetinten in de textielaccessoires brengen warmte in de ruimte. Een ronde spiegel aan de wand reflecteert het daglicht dat door het dakraam naar binnen valt, waardoor de kamer groter en lichter aanvoelt.

kleine slaapkamer dakraam

De ingebouwde kledingkast is gemaakt van hetzelfde materiaal als de onderkasten van de keuken, wat zorgt voor een samenhangend geheel in het appartement. De asymmetrische wand biedt tevens ruimte voor decoratie, zoals een peg rail en collage van lijsten, wat het geheel persoonlijk en sfeervol maakt.

Lees ook12x Schilderij ophangen zonder boren

slaapkamer grijze muren visgraat houten vloer wanddecoratie

Luxe badkamer met terrazzo tegels en houten details

De badkamer van dit appartement straalt luxe en verfijning uit. De combinatie van grote grijze terrazzo tegels op de wanden en vierkante tegels op de vloer geeft de ruimte een natuurlijke en moderne uitstraling. De inloopdouche, met glazen wanden en een regendouche die uit het plafond komt, zorgt voor een spa-achtige ervaring in je eigen huis.

moderne luxe badkamer grijze terrazzo tegels eikenhouten meubels grijze badkamer

Opbergruimte is subtiel geïntegreerd in op maat gemaakte kasten van gebeitst eikenhout, waarin zelfs een wasmachine en droger zijn verborgen. De wastafel, geplaatst op een kalkstenen werkblad, heeft een ingebouwde mengkraan en een ronde spiegel met verlichting, wat zorgt voor een harmonieuze en luxe uitstraling.

Lees ook10x Wasmachine kast

stringkast in open hal

Dit appartement is een perfect voorbeeld van hoe een kleine ruimte groots kan aanvoelen door slim ontwerp en oog voor detail. Met een prachtig samenspel van texturen, kleuren en materialen is dit compacte huis een ware inspiratiebron voor iedereen die zoekt naar stijlvolle oplossingen in een kleine ruimte.

Fotografie: Walti Hösli

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate