Dit is het super mooie kantoor van Studio In2, een ontwerpbureau dat gevestigd is in Taipei City, Taiwan. In hun portfolio kan je zien dat ze al heel veel mooie en inspirerende projecten hebben gerealiseerd. In elk project kan je zien dat ze zich focussen op een perfecte balans tussen functie en esthetiek, met de nadruk op het belang van compositie en proportie, van lijnen tot kleuren. Dit is ook terug te zien in hun kantoor, die onlangs volledig vernieuwd is!
Concept
Het doel van het ontwerp van hun kantoor, was om een ruimte te creëren die geschikt is voor creatief werk. Bij het analyseren van het dagelijks leven van mensen, hebben ze geconcludeerd dat tweederde van onze tijd wordt besteed aan werken, terwijl een derde wordt besteed aan rusten. De inspiratie en creativiteit die we genereren tijdens de tijd die we doorbrengen met rusten, wordt in ons werk geïnjecteerd en vormt een creatieve cyclus van positieve versterking.
Ruimte voor werken en rusten
Dit idee met de verhouding tussen werk en rust hebben de architecten terug laten komen in het ontwerp van hun kantoor. Er zijn twee soorten functionele gebieden ingericht: tweederde van de ruimte fungeert als een werkruimte en een derde van de ruimte dient als een plaats van inspiratie. De minimalistische ruimte lijkt op een leeg wit canvasdoek, waar elke kleur vrijuit kan worden uitgedrukt. Dit hebben ze gecombineerd met een strakke betlonlook vloer. Daarnaast hopen ze de dubbelzinnige ruimtelijke relatie en circulatie met meerdere openingen, gebruikers in staat zullen stellen een grotere verscheidenheid aan alledaagse ontdekkingen te ervaren en een andere houding ten opzichte van dezelfde ruimte te ontwikkelen. Naarmate de tijd verstrijkt en de ervaring groeit, wordt de ruimte niet beperkt door het verleden; zijn eenvoudige en witte elementen geven het uitstekende flexibiliteit voor verandering.
Originele details
Transitiegebieden tussen verschillende functionele ruimten worden geïdentificeerd met behulp van een visueel doordringend ontwerp om verschillende niveaus van expressie te genereren tussen bomen, licht en mensen in de ruimte. Om de oorspronkelijke verschijning van de veertig jaar oude traditionele Taiwanese houten ramen te onthullen, werd hun verf opgelost en hun oppervlak werd gladgemaakt, en voegde een element toe van de unieke originele stijl van de locatie van de ruimte en het behoud van het erfgoed. Bij het veranderen van de lay-out van de ruimte werd bewust een deel van de oorspronkelijke muur behouden om bouwmaterialen te besparen. Door de oude muur wit te spuiten, krijgen de gevlekte keramische tegels en de rode bakstenen muren een frisse uitstraling. Dit herinnert gebruikers aan de zorgzame, respectvolle en langdurige relatie die ze delen met het oude gebouw.
Bron: Studioin2.com | Fotografie: Jackal Liu / Ethan Lee