Een marmeren keukenblad wordt al heel lang gebruikt. Zo lang, dat het zelfs een periode als gedateerd en ouderwets wordt gezien. Maar een marmeren keukenblad is weer helemaal terug van weggeweest. Het heeft een prachtige luxe en chique uitstraling, die bijna niet te evenaren is met een ander soort materiaal. En hoewel marmer vaak als klassiek wordt gezien, past een marmeren keukenblad eigenlijk bij alle stijlen keukens. Niet overtuigd? We hebben de mooiste inspiratie voorbeelden gevonden!
Vind je een marmeren keukenblad ook mooi en wil je die ook voor jouw keuken nemen? Leuk! Er zijn echter wel een aantal dingen waar je over na moet denken. Denk bijvoorbeeld aan de voordelen en nadelen, het soort marmer en de bijbehorende kleuren.
Over marmer
Allereerst is het handig om iets over marmer te weten. Marmer is een kalkzandsteen dat ontstaat als calciumcarbonaat onder hoge druk wordt samengedrukt, waardoor er een soort kristal ontstaat. De hoge druk zorgt ervoor dat eventuele fossielen worden vernietigd, zodat het marmer zuiver en lichtdoorlatend is. Marmer kenmerkt zich met de bekende aders, die worden veroorzaakt door temperatuurverschillen in combinatie met de elementen die in de aarde aanwezig zijn. Dit zorgt er bovendien voor dat het materiaal hard, maar ook bewerkbaar is.
Carrara marmer
Zoals gezegd heb je verschillende soorten marmer met bijbehorende verschillende kleuren. Carrara marmer is één van de populairste soorten marmer die voor keukenbladen wordt gebruikt. Het kenmerkt zich met de witachtige ondergrond en evenwichtig verpreide, donkerder adering. Door de grote oppervlakken witte achtergrond, past Carrara marmer vrijwel bij alle kleuren keukenkasten.
Voordelen marmeren keukenblad
- Het grootste voordeel van een marmeren keukenblad is ongetwijfeld de unieke chique en luxe uitstraling;
- Marmer is zoals redelijk hard, krasvast, slijtvast en stootvast;
- Marmer is redelijk hittebestendige, hoewel we zéker niet aanraden om hete pannen direct op het marmeren keukenblad te plaatsen;
- Een marmeren keukenblad is hygiënisch.
Nadelen marmeren keukenblad
- Hoewel marmer redelijk hard, krasvast, slijtvast en stootvast is, is het tóch niet zo sterk als bijvoorbeeld graniet;
- Gekleurde vloeistoffen kunnen voor eventuele vlekken zorgen;
- Marmer is een natuurproduct en heeft daarom onderhoud nodig;
- Een marmeren keukenblad is gevoelig voor bijtende middelen zoals ontstoppingsmiddelen, bleekmiddelen of ontkalkingsmiddelen. Het gebruik van deze middeltjes op het oppervlak kan ervoor zorgen dat de kleur aangetast wordt.
Bron: Medinalind.com | Remodelista.com | Mydomaine.com | Apartmenttherapy.com | Sarahshermansamuel.com | Akindesignstudio.com | Latelier-azimute.fr | Lodderkeukens.nl | Madearchitects.beat de specifieke eigenschappen zijn van het marmer waar u interesse in hebt.
11 Comments
Pingback: 6x Marmeren salontafel | HOMEASE
Pingback: Inspirerende keukenverbouwing met u-vormige groene keukenkasten | HOMEASE
Pingback: Binnenkijken in de keuken van chefkok Skye Gyngell | HOMEASE
Pingback: Half open keuken in een klein Scandinavisch appartement | HOMEASE
Pingback: Moderne klassieke keuken met een marmeren kookeiland | HOMEASE
Pingback: Een kijkje in de mooie keuken van modeontwerpster Anna Valentine | HOMEASE
Pingback: Moderne keuken in de stoere loft van Amerikaanse chefkok | HOMEASE
Pingback: Deze jaren '50 woning is luxe, modern en romantisch chique geworden! | HOMEASE
Pingback: De mooie vintage landelijke keuken van Erin | HOMEASE
Pingback: L-vormige woonkamer met Scandinavische eethoek en mintgroene keuken | HOMEASE
Pingback: Woonkamer met Scandinavisch design en pastelkleuren | HOMEASE